Cornucopia (דבלין 2)

האם השפה שאנו דוברים משפיעה על האופן שבו אנו תופסים את העולם סביבנו, או שמא השפה שלנו מעוצבת לפי תפיסת העולם שלנו? בלשנים ופילוסופים רבים וטובים עסקו בשאלה הזו, אך אם לשפוט לפי השפה האירית נראה לי שההנחה השנייה היא הנכונה: הנה למשל, במילון המקיף לשפה האירית של Ó Dónaill משנת 1977 אין מילה למושג "גירושין"; אם הקונספט אינו קיים בחברה, למה צריך מילה שתתאר אותו? (אם אתם מתעקשים, יש idirscaradh "פיצול/ריחוק" או dealú "חלוקה"). כך גם לגבי "צמחוני" – קונספט זר לחברה האירית המסורתית, שבמקרה הטוב ראתה בצמחונים כסתם אנשים תמהוניים ובמקרה הפחות טוב כלוקים במחלה ממארת. ובכל זאת, המילה באירית לצמחוני היא ההלחם feoilséantóir, ובתרגום מילולי: דוחה-בשר. נו ברור.

אני תמיד מרחמת על הצמחונים המסכנים שאתרע מזלם להגיע לפה. אין מה להתווכח על האיכות המדהימה של מוצרי הגלם המקומיים, משפע הירקות הנפלאים ועד מוצרי החלב המשובחים שיש לאירלנד להציע. אבל מה לעשות, אירלנד המסורתית לא יודעת כל כך לעשות משהו שהוא לא מנוסחת ה-meat and two veg (כן כן, אירלנד היא כנראה המקום היחיד בעולם בו תפוח האדמה הוא ירק), וגם אם במסעדות המעודכנות ביותר בדבלין התפריט יציע מנה אחת מהעיקריות שהיא ללא בשר (שזו כבר התקדמות) – בדרך כלל זה יהיה ריזוטו פטריות. מסכנים. כמה ריזוטו פטריות אפשר לאכול?

אבל מסתבר שיש פתרון לצמחונים שבאים לדבלין. Cornucopia ("קרן השפע") שוכנת כבר שנים ב-Wicklow Street, ומעולם לא טרחתי להכנס לשם. עם כל הכבוד, מה יש לי לחפש במסעדה צמחונית? אבל אתמול בערב נפגשתי עם חברתי כריסטינה שמגיעה לדבלין פעם בחודש, ויצאנו לארוחת ערב. והיא, מה לעשות, צמחונית (ואמריקאית. ובינינו, אני לא יודעת מה מבין שתי התכונות האלה מעוררת אצל האירים יותר סלידה).

cornucopia1cornucopia

בקורנוקופיה ההגשה היא בשירות עצמי, וזה נהדר משום שאין כמו מראה עיניים. מנה עיקרית מהבופה החם מוגשת עם שני סלטים, ועולה בין €12.50-13.95. בחרתי לביבה ענקית של גראטן תפוחי אדמה וכרישה עם אגוזי ברזיל קלויים ועירית, שהגיעה יחד עם "כבד" קישואים, ולצדה סלט סלק, תפוחי עץ, צנוברים ורוקט בחומץ עדין. היה פשוט נפלא. ממש. כריסטינה לקחה קארי ירקות כתומים על אורז מלא, שהריח נהדר. עם משקה מי קוקוס לשתינו, החשבון הסתכם ב-€30. ישבנו שם כמעט שעתיים, והמקום היה מלא כל הזמן, ויחד עם זאת היה נעים לדבר (יותר נכון, לרכל). העיצוב יפה ונעים (קיר שלם עם טאפט של וויליאם מוריס? אני יכולה להסתכל עליו שעות) והקהל כולו נראה אנשים… נורמלים. סתם אירים, אמיתיים, בריאים ולא חולים במחלה ממארת (ויחד עם זאת, ללא היפסטר אחד). אני מבטיחה שאחזור לשם – עד כדי כך היה לי טעים. וכן – זוהי אופציה טובה וזולה (זולה אמרתי! אני שומעת את הגיחוכים מברלין עד לכאן!) לארוחת ערב מפונפנת במרכז דבלין. לבריאות.

cornucopia2

Cornucopia

19/20 Wicklow Street, Dublin 2

שני ושלישי, 08:30-21:00; רביעי עד שבת, 08:30-22:15; ראשון 12:00-21:00

מודעות פרסומת