Oxmantown נגד Hatch & Sons: מה שבבאפ ומה שבבלאא

אמת ידועה לכל היא שבדבלין יורד גשם. לכן אם היום הוא יום שבת והשמש מחייכת פתאום, חובה לצאת לטיול לפארק St. Stephen’s Green, לשבת על ספסל, ולהסתכל על הברווזים הולכים מכות עם הברבורים באגם. אמת נוספת הידועה גם היא לכל היא שדבלין היא עיר יקרה. מגורים, תחבורה ציבורית, מצרכים בסופר, פיינט של גינס – פשוט יקרה. לכן מה יעשה זוג צעיר שסיים לשבת על הספסל בפארק (השחפים ניצחו את כולם) ויש קצת רעב בבטן? והזוג הצעיר לא בדיוק תפרן, ברוך השם, אבל לה יש חיבה מוגזמת לנעליים והוא לא מצליח לעבור ליד T.K.Maxx בלי לקנות לעצמו משהו ("אבל אני ממש חייב מרית נורמלית! איך את רוצה שאני אערבב את המסקרפונה?!")? התשובה היא סנדוויץ'. אבל יש סנדוויץ' ויש סנדוויץ'.

נתחיל במה שלא קרה באותה שבת: לא הלכנו ל-Oxmantown Café. ל-Oxmantown הלכנו בפעם הקודמת שהיה לי רעב בבטן. כשיצאנו משם הכרזתי שמצאתי את הסנדוויץ' הכי טוב בדבלין. בית הקפה הזה נמצא בטווח ראייה מה-Four Courts, ממש מעבר לפינה מ- Capel Street (לכו מערבה לאורך פסי הרכבת), והקהל שלו הוא בעיקר אנשים עובדים שבאים בצהריים לקחת סנדוויץ' חזרה איתם למשרד. בית הקפה ממוקם בפינת רחוב עם שני חלונות גדולים על כל מדרכה, והישיבה היא לאורך בר נמוך אל מול החלונות, עם מבט החוצה. זה כבר נעים. העיצוב פשוט ומואר, וההזמנה היא בקופה מהבריסטה הנחמד.

מבט מבפנים (oxmantowndublin.com)

מבט מבפנים (oxmantowndublin.com)

הזמנתי לי סנדוויץ' pulled pork, המוגש בלחמנייה שנקראת בלאא (blaa). על בלאא לא שמעתי בחיי עד לפני כמה חודשים, אבל יש לי חיבה מיוחדת לבאפ (bap) – לחמנייה עגולה ורכה-רכה, עם אפצ'י של קמח בזוק ממעל. עכשיו אני לא ממש טובה בטיפולוגיה של לחמניות איריות, ואין לי מושג מה ההבדל בין באפ לבלאא פרט לעובדה שבאפ זה עגול ובלאא זה מרובע. נאמר גם שבלאא ייחודית ל-Waterford (אם כי מוצאה במקור מ-Wexford). לא חשוב. שתיהן נשמעות מצחיק. בכל מקרה, הבלאא של Oxmantown הייתה מפוצצת בבשר חזיר רך אחרי בישול ארוך, עם רוטב gribiche חרדלי, חמוצים קצוצים דק-דק ומלא רוקט (€5.50). זה היה אחד הדברים היותר מלכלכים שאכלתי בחיי (הרוטב נזל לי על כל הסנטר) אבל זה היה כל כך טעים שפחדתי לעצור כדי לנקות את עצמי פן ייגמר הטעם.

בלאא pulled pork של Oxmantown - הכי טעים בדבלין?

בלאא pulled pork של Oxmantown – הכי טעים בדבלין? (oxmantowndublin.com)

האמריקנו (€2.80) שליווה את הסנדוויץ' היה לי קצת חזק מדי, אם כי ל-K הוא היה טעים. יש שם גם מיני מאפים – עוגיות מדלן עדינות ובראוניז גבוהות עם אגוזי לוז; טעמתי בראוני שהייתה בסדר, אבל K התענג לו על פרוסת פרג-לימון מקמח תירס (שהיה מין פולנטה אוורירית) שהיה עשיר במרקם ובטעם. שווה. כשיצאנו לרחוב הרגשתי שנמצא הסנדוויץ' הטעים בדבלין.

מבחר מאפים ב-Oxmantown

מבחר מאפים ב-Oxmantown על הבר (oxmantowndublin.com)

נחזור לאותה שבת שמשית, והבטן המקרקרת. מזל שמול ה-Green נמצאים Hatch & Sons, בקומת המרתף של בית ג'ורג'יאני יפה. המקום, מעוצב כמטבח רוחש של בית-אחוזה מהמאה ה-18, נראה עמוס עד אפס מקום אבל מלצרית חייכנית הובילה אותנו לחדר אחורי שם היו עוד שולחנות (גם הם מלאים). ועכשיו לפואנטה: הקטע של המקום הזה הוא בלאא. מבחר של סנדוויצ'ים יצירתיים שנותנים פייט רציני לחבריהם ב-Oxmantown מצפון לנהר. K הלך על האופציה הלא-בשרית, עם בלאא של גבינת עזים קרמית, רליש סלק והרבה רוקט (€5.80). אני לקחתי בלאא של פרוסות בקר ורדרדות (corned beef) עם רליש בצל מתקתק, מיונז עדין והרבה רוקט (€5.90) הפלצנית שבי תעצור לדווח על איכות הבשר, והשילוב הנעים שבין מתיקות ריבת הבצל לעוקצנות הרוקט; נשבעת שאלו היו המחשבות שהבזיקו במוחי בשלוש השניות שלקחו לי לבלוע את הסנדוויץ' הזה.

Spiced beef blaa (lovindublin.com)

בלאא של בקר משומר (lovindublin.com)

הזמנו גם קפה פילטר (הם מפצירים בך לנסות את הפילטר שלהם על פני האמריקנו כי הם חושבים שהוא יותר טעים; למעשה, אני חושבת שהקלייה והטחינה של הקפה נעשית במקום) שהיה טעים מאוד.

קפה פילטר במרתף

קפה פילטר במרתף

כל התפריט מעניין מאוד, ומכיל בין השאר גם פלטות גבינות / דגים מעושנים במחירים סבירים (סביב ה-12 יורו) שעשויות ללכת טוב עם כוס יין מהמבחר שלהם (גם בירות בוטיק יש שם, המוגשות ברוב טקס בכוסות tankard). בהחלט נחזור לכאן כדי לבדוק את עניין הפלטות, אבל כשעליתי בחזרה לרחוב הרגשתי שנמצא הסנדוויץ' הטעים בדבלין. יאם! בלאא.

Oxmantown Café

16 Mary’s Abbey, Dublin 7

פתוח שני עד שישי, 08:30-16:00

Hatch & Sons

15 St Stephen’s Green, Dublin 2

פתוח שני ושלישי 07:30-17:00; רביעי וחמישי 07:30-21:00; שבת 09:00-18:00; ראשון 10:00-17:00

מודעות פרסומת