Brother Hubbard (דבלין 1)

אין ספק שאם ב-Capel Street עסקינן, Brother Hubbard הוא אחד מאותם מקומות בה"א הידיעה. בית הקפה הזה, הממוקם במרכז הרחוב (ממש ליד פסי הרכבת הקלה), נפתח ב-2012 – תקופה של קיצוצים, צנע והמון חוסר ודאות לכלכלה האירית; אבל נראה שההצלחה שלו מסמלת עבור רבים מהמבקרים והכותבים בבלוגוספרה את ההתחדשות של הרחוב, ואת התקווה שיציאה מהבוץ הכלכלי היא אפשרית גם מבלי לוותר על כוס קפה ומאפין איכותיים. לאור ההצלחה של המקום בשנה האחרונה הבעלים אף קנו את המקום שלידם והתרחבו.

Brother Hubbard

לפעמים יש הרגשה שהמגניבות של Brother Hubbard קצת עלתה לו לראש, והדברים שמציע התפריט הם לאו דווקא מה שהחיך הישראלי שלי מחפש בדבלין (שקשוקה? באמת?!). אבל המקום הזה באמת מסמל בעיניי את ה"גל החדש" של הזהות המקומית הדבלינאית, שבמידה רבה מתנערת מכל דבר שהוא אירי מסורתי ובעיקר מכל דבר שנראה או מריח כמו שאריות של הנמר הקלטי. העיצוב כאן סקנדינבי נקי, הפנקייק עשוי סמולינה; דברים שיגרמו לסבתא האירית הממוצעת להרגיש לא ממש בבית.

ובכל זאת, יש משהו כיף במקום הזה (אם נתעלם גם מהעובדה שאין משענות לכסאות). בגזרת האוכל למשל, סנדוויץ' פתוח של סלמון מעושן על לחם מלא, עם נגיעות של לימון, שמיר ו- (שימו לב, הנה באה ההתחכמות) סומק (€8.95). עדין וטעים, ובגודל נדיב. מסתבר שהגרסה שלהם לסנדוויץ' pulled pork (בימים אלה אם אין לך pulled pork בתפריט אתה לא קיים) זכתה לשבחים רבים, אם כי לא ניסיתי אותה (יש בה דברים מוקצים עבורי כמו זרעי שומר וסלרי; €10.90) גם המאפים טובים, כמו הסקון הפשוט ש-K אוהב המוגש עם מבחר של ריבות, או הבראוניז האדירות שלהם, מהסוג שמדביק את החך ללשון. הקפה שמגישים כאן הוא של 3fe, סיפור הצלחה בפני עצמו, שהופך כעת לשם נרדף לקפה אירי מקומי איכותי. בקיצור, כיף לשבת כאן בנחת ולספור היפסטרים ביום גשום.

עדכון חשוב:

הרבה מים זרמו בליפי מאז שנכתבה הביקורת הזו, ומאז התאהבנו מחדש במקום הזה ולו רק בזכות הקפה המעולה והמאפים האגדיים שלהם. אפילו זכיתי לאכול את סנדוויץ' ה-pulled pork המפורסם, שנותן פייט רציני לחבר'ה מ-Oxmantown ו-Hatch & Sons (אבל לא באמת; הנאמנות שלנו נתונה ל-Oxmantown).

Brother Hubbard

153 Capel St., Dublin 1

פתוח כל השבוע, בימי ראשון פתוח מ-10:00

מודעות פרסומת